Skip to content

‘Angelique stelt mensen op hun gemak voor de camera en geeft goede aanwijzingen.’

Het één-op-één menselijk contact boeit me eindeloos.

Ik ben Angelique Merks, fulltime professioneel fotograaf. Ik woon met mijn gezin in de regio Amsterdam. Vanuit hier werk ik door het hele land.

Mijn ‘roots’ liggen in het zakenleven. Na mijn studie Economie ben ik aan het werk gegaan bij Ahold. Hier heb ik in vijftien jaar geleerd om naar de klant te luisteren, om goede kwaliteit te leveren en daar zeker niet op af te dingen. Fotografie had toen al mijn interesse. Na het volgen van de fotografie-opleiding aan de Fotovakschool ben ik aan de slag gegaan.

Het één-op-één menselijk contact boeit me eindeloos. Ik vind het bijzonder om steeds andere mensen te ontmoeten en te fotograferen. Het blijft me fascineren. Iedereen heeft zijn eigen achtergrond, interesses, drijfveren, overtuigingen en twijfels. Dat mensen mij op dat moment hun vertrouwen geven vind ik bijzonder.

‘Angelique is enthousiast, open, warm, doortastend en professioneel!’

Groot empathisch vermogen

Mensen durven zich aan mij te laten zien. Mensen voelen zich snel op hun gemak. Ik kan zorgen voor een relaxte én ongedwongen sfeer. Daar ben ik heel blij mee! Ik zet deze eigenschappen dagelijks in bij mijn fotoshoots.

Gespecialiseerd portretfotograaf voor de zakelijke markt

Vanaf het begin wist ik dat ik met portretten verder wilde. Een mooi portret kan ontroeren. Ik vind het bijzonder om steeds weer een ander persoon te ontmoeten en te fotograferen. Door mijn achtergrond voel ik me thuis in het zakenleven. Vastgoed, IT, de bouw, maar ook in de zorgverlening zoals een praktijk van therapeuten of de kinderzorg ben ik al geweest met mijn mobiele studio.

Een ervaren oog voor detail

Retail = detail. In de detailhandel heb ik een goed oog voor elk detail ontwikkeld. Met dat oog maak ik nu portretten die kloppen. Een vieze bril, kreukelige kleding, een scheef zittende stropdas. Het zijn details die pas in het oog springen als ze niet kloppen. Bij een goed portret klopt alles. Alle aandacht gaat naar jouw gezicht en jouw ogen.

De mens achter het gezicht

‘Je hebt me precies gevangen zoals ik ben!’. Dit hoor ik vaak en dat vind ik een groot compliment. Mijn klanten omschrijven mijn stijl als professioneel, persoonlijk, warm en krachtig. Mijn doel is om de mens achter het gezicht te laten zien. Dan is mijn missie geslaagd!